A Kranioszakrális terápia

A Kranioszakrális terápiáról

 

A Kranioszakrális terápia egy non- intezív, különlegesen gyengéd mégis redkivül hatékony kezelési forma.

 

Elnevezése a koponya (cranium) és a keresztcsont (sacrum) latin neveiből ered, ugyanis ezen szervek alkotják a craniosacralis (ejtsd. kranioszakrális) rendszer két végpontját, melyet a gerinccsatorna köt össze. A teràpia hatékonynak bizonyult szàmos akut és hosszù ideje fenàlló fizikai és érzelmi probléma kezelésében.

 

 

 

 

Az agyat és a gerincvelőt beborító kemény agyhártyán belül kering az agyi-gerincvelői folyadék, melynek kitapintható ritmusa van, épp úgy, mint a szívverésnek, vagy a légzésnek. Ezért ez a szervezet harmadik nagy ritmusát képezi. Itt fejlődik a központi idegrendszer, mely minden szervvel összeköttetésben áll, és működésükre hatással van. Ahhoz azonban, hogy testünk harmonikusan működhessen, az szükséges, hogy az agyi-gerincvelői folyadék akadálytalanul áramolhasson a rendszerben.

A craniosacralis teràpia igen gyengéd érintést alkalmaz ...

 

A kezelés kb. egy óra hosszat tart (75 perc).

8000 Forint / Kezelés

 

A páciens felöltözve fekszik a kezelőágyon, relaxált állapotban.

Eközben a terapeuta külső szemlélő számára szinte nem is látható, gyöngéd, de határozott és mélyreható mozdulatokkal megvizsgálja a craniosacralis rendszer működését, és ugyanilyen finom mozdulatokkal oldja a rendszerben jelenlévő blokkokat, korrigálja a kóros koponyacsonti mozgásokat. Ezzel hatást gyakorol a csont-és izomrendszerre, az idegrendszerre, a szív-és érrendszerre, az immunrendszerre, a különböző szervekre, a kötőszövetekre, a testnedvekre és a test energiarendszerére is.

 

A kezelés egyáltalán nem fájdalmas, (sokan el is alszanak közben), inkább egy mélyen ellazult állapotot eredményez, ami akár többórás pihentető alvással is felér. Az érintés súlya, mellyel a terapeuta a testhez ér, alig ötgrammnyi. A terápia tehát rendkívül finom, nem beavatkozó, nem manipuláló jellegű. Mivel testünk intelligens, pontosan tudja, hogyan gyógyítsa meg saját magát. A terapeuta feladata, hogy elősegítse ezeket az öngyógyító folyamatokat.

bejelentkézeshez kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot

gyakori kérdések


Miért érdemes kipróbálnom ezt a terápiát?

A terápia nemcsak a gyógyításban, de a megelőzésben is fontos szerepet játszik. Emellett csökkenti a stressz káros hatásait, fokozza a betegségekkel szembeni ellenállóképességet, erősíti az immunrendszert, és serkenti a szervezet öngyógyító folyamatait. Akinek az életében jelen van a stressz, annak hasznos a kranioszakrális terápia, amely egy mély, nyugalmi állapot, illetve a jó közérzet és a testi-lelki harmónia megtapasztalásához nyújt hathatós segítséget. Aki már részt vett ilyen terápián, az arról számol be, hogy kevésbé fáradékony, jobban alszik, és ritkábban betegszik meg még jóval a kezelés után is.


Mennyire alkalmazható biztonságosan a kranio­szak­rális terápia a várandósság alatt?

A terápia nemcsak hogy biztonságos, hanem kifejezetten javasolt a várandósság alatt, mert az édesanya és a magzat idegrendszerét egyaránt kiegyensúlyozza, és elősegíti a lelki kötődést. Az áldott állapot alatti kezelések során az édesanya kiegyensúlyozott kranioszakrális rendszere a magzatnak is jelentős mértékben a javára válik.


Megindíthatja a kezelés magát a szülést?

A terápia támogatja a természetes folyamatokat. Alkalmazása nem okoz semmi olyasmit, amit a szervezet nem akar.


Segít-e a kranioszakrális terápia a szülés során?

Természetesen, a terápia jelentősen meggyorsíthatja és megkönnyítheti a szülés folyamatát.


A gyerekeknél mi a helyzet? Alkalmazható-e náluk, és ha igen, milyen problémák esetén?

Teljes mértékben! A gyengéd érintések amelyeket a terapeuta alkalmaz, a gyógymódot az egyik legbiztonságosabb módszerré teszik, amely nyugodtan alkalmazható kisgyermekeknél is. Egy jól képzett terapeuta könnyen átsegítheti az újszülöttet a születés okozta traumán, és segítséget nyújthat a jövőbeni problémák megelőzésében is.  A terápia igen hatásos csecsemőknél szopási nehézségek, hasi fájdalmak, alvászavarok esetén, gyermekkorban a krónikus fülgyulladás, az asztma, a hiperaktivitás és egyéb viselkedésproblémák orvoslására, különböző félelmek, fóbiák oldására, az ágybavizelés megszüntetésére, tanulási nehézségekre, központi idegrendszeri sérülések, epilepszia, autizmus és sok más betegség kezelésére. Mivel ez egy igen gyengéd módszer, a gyerekekre megnyugtatóan hat, és kellemes élményt nyújt a számukra.


Általában hány kezelésre van szükségem?

A kezelések száma az állapotodtól, a tüneteidtől és a szervezeted reagálásának mértékétől függ. Általánosságban elmondható, hogy 3-7 kezelés jelentős hatást gyakorol a legtöbb ember egészségére, de sok esetben akár egyetlen kezelés is látványos eredményt hoz. A páciensek többsége rendszeresen, heti egy alkalommal jár kezelésre a teljes gyógyulás eléréséig, majd negyedévente visszajön egy ismétlő kezelésre, hogy fenntartsa az egészségét. Krónikus betegségek esetén szükség lehet hosszú távú terápiára, melynek során a kezelések gyakorisága idővel csökkenthető. A terápia önálló kezelési mód, de kombinálható más, hagyományos és alternatív gyógymódokkal is.


Néhány olyan probléma, melynek esetében a craniosacralis terápia hatékony lehet (indikációk):

 • fejfájás, migrén, szédülés
 • tinnitus (fülzúgás), egyéb fül-orr-gégészeti betegsége
 • lázas állapotok 
 • stressz, feszültség, alvászavarok, hangulatzavarok 
 • krónikus fáradtság, kimerültség 
 • orthopédiai- és gerincproblémák, scoliosis (gerincferdülés), sportsérülések 
 • krónikus nyak-hát-derékfájdalom, lumbágó, isiász, ostorcsapás sérülés 
 • állkapocsízületi és fogászati problémák, fogcsikorgatás, állkapocs „kattogása” 
 • pszichés problémák, pánikbetegség, depresszió 
 • asztma, krónikus hörghurut, idült arcüreggyulladás, arctáji fájdalmak 
 • baleseti koponya-, agyi-és gerincvelői sérülések, balesetek utáni rehabilitáció 
 • műtét utáni működési zavarok, baleseti sokk, 
 • emésztési gondok, bélgyulladások, szaglás és ízlés zavara 
 • hormonális problémák, menstruációs panaszok 
 • terhesség alatti és utáni problémák, szülési trauma 
 • szív-és érrendszeri megbetegedések, magas vérnyomás 
 • gyermekkori viselkedési zavarok, dadogás 
 • tanulási nehézségek, dyslexia, dyscalculia, összpontosítási és megértési zavarok, hiperaktivitás 
 • autizmus, epilepszia, központi idegrendszeri sérülés (CP) 
 • csecsemőkori zavarok (pl. szopási nehézségek, alvásproblémák, gyomorkapu szűkület, kólika, kancsalság, stb.) 
 • agyi-gerincvelői folyadék áramlási zavara (CSF) 
 • betegségekből való felépülésnél, a test mindenfajta harmonizálására 
 • Nagyon jó eredmények érhetőek el a diabetes kezelésében is. 

bejelentkezés időpont egyeztetéssel

egy, három és öt alkalmas

ajándék kártya kapható

 

 

Aki először próbálja ki a kranioszakrális terápiát, többnyire csak annyit érez, hogy enyhe nyomás nehezedik a koponyájára vagy a gerincére.

Ezt követően viszont ellazultnak érzi magát, olyannyira, hogy akár mély álomba is zuhanhat.

Hogy ez a szelíd gyógymód valóban képes gyógyításra, az első látásra meglepőnek tűnik. Valójában azonban olyan módszerről van szó, amely súlyos egészségproblémáknál is teljes gyógyulást hozhat

 

 

 

1 alkalom 8000 Ft 

3 alkalom 23000 Ft

5 alkalom 38000 Ft