Pósz-Ferter Cintia

gyermekjóga oktató


GYERMEKJÓGA OKTATÒNK, CINTIA, ANYAI ÖRÖMÖK ELÉ NÉZ. AZ ÁLTALA VEZETETT ÓRÁK HATÁROZATLAN IDEIG ELMARADNAK. KÍVÁNUNK NEKI SOK BOLDOGSÁGOT ÉS SZERETETTEL VÁRJUK VISSZA.

A GYERMEKJÓGA ÓRÁK ÚJRAKEZDÉSÉRŐL YOGAFLOW KÖRLEVÉLBEN ÉRTESÍTÜNK.

HA MEG NEM IRATKOZTÁL FEL, A OLDAL ALJÁN MEGTEHETED. KÖSZÖNJÜK!


2014-ben végeztem a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógiai Karán, mint Gyógypedagógus – Logopédus. Mint logopédus, tudom és tapasztalom, hogy a mozgás és beszéd kéz a kézben járnak, fejlődésük egymástól elválaszthatatlan. De nem csak a beszéd, szinte minden egyéb képességünk is a mozgáson keresztül fejlődik újszülött korunktól kezdődően. 

 

A jógával gimnazista koromban ismerkedtem meg elsőször, s kezdtem meg a gyakorlását – akkor még csak az ismerkedés szintjén. A főiskolai éveim során egyre intenzívebben kezdett foglalkoztatni a jógázás – mind fizikai, mind mentális szinten.

 

Miután elkezdtem logopédusként dolgozni, két gondolat kezdett foglalkoztatni egyre intenzívebben: az egyik, hogy a dolgos hétköznapokon nagyon jólesik megélni a „flow”-t a jóga segítségével – kikapcsolni és csak az „itt és most”-ra koncentrálni. Másrészt már régóta kacérkodtam a gondolattal, hogy a logopédiát, beszédfejlesztést mozgásfejlesztéssel kössem össze. Szerettem volna átadni a gyerekeknek a jóga szeretetét, s így fogalmazódott meg bennem, hogy Gyermekjóga oktató legyek. 

 

2017 nyarán részt vettem a Sarasvati Alapítvány által indított 100 órás intenzív Gyermekjóga Oktató képzésen, ahol Farkas Zsuzsi oktatóm segítségével elsajátíthattam egy igazán gyermekközpontú oktatási módszert. Gyermekjógát 2017 szeptembere óta oktatok, módszereimet, eszköztáramat folyamatosan fejlesztem, bővítem, s tanulok én is rengeteget a gyerekektől.


tudj meg többet a gyermekjogáról